A-orkest

IMG_3328

Het A-orkest is met haar bijna tachtig leden het grootste orkest van de vereniging. Minstens drie keer per jaar wordt door dit orkest een concert verzorgd. Regelmatig wordt er ook deelgenomen aan concertconcoursen van de KNMO. Bij het Nederlands Harmonie Kampioenschap van 2004 werd het orkest Nederlands kampioen in de tweede divisie. Sindsdien komt het orkest uit in de eerste divisie.

MaartenvdKolk_2017

De dirigent van het A-orkest is Maarten van de Kolk (foto bron: TC Tubantia) uit Harderwijk. Hij is sinds maart 2017 werkzaam bij Harmonie Wierden. Maarten van de Kolk is op 8-jarige leeftijd begonnen op hoorn bij het Elspeets Fanfare Korps.  Na de Havo is hij toegelaten op het ArtEZ conservatorium te Zwolle waar hij les heeft gehad van Petra Botma en Fokke van Heel. In 2010 heeft hij succesvol zijn bachelor examen afgerond op Hoorn.  In 2008 is Maarten gestart met de bachelor opleiding directie bij Alex Schillings aan het ArtEZ in Zwolle. Deze opleiding heeft hij in 2014 met succes afgerond. Maarten is momenteel werkzaam als dirigent bij:VIVO Veessen , Ons genoegen Terwolde, Brassband Harp en Luit uit Vuren, Fanfarecombinatie Prinses Juliana – Concordia en Harmonie Wierden.

Het A-orkest speelt muziek van verschillende genres. Zo hebben de voorjaarsconcerten veelal een licht klassiek en/of populair programma en wordt op de najaarsconcerten wat meer klassieke en symfonische blaasmuziek gespeeld. Tijdens het showconcert, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd, staat het programma veelal in het teken van populaire Nederlands- en Engelstalige muziek. Voor marsoptredens en serenades heeft het A-orkest een repertoire van marsen, waarvan een aantal gezamenlijk met het slagwerkensemble wordt uitgevoerd. Voor speciale gelegenheden (o.a. Dodenherdenking) wordt een afvaardiging van het orkest gevormd door ongeveer 25 muzikanten. Voor deze gelegenheden wordt een speciaal gekozen repertoire ingestudeerd en uitgevoerd.

Repetitietijden

Verenigingsgebouw: Anjelierstraat 8a, Wierden