B-orkest

20181013_095819

Het B-orkest staat onder leiding van Johanna Hoekman en bestaat uit ongeveer 45 jeugdige muzikanten. De leden van het B-orkest krijgen de mogelijkheid om uitgebreid orkestervaring op te doen en worden zo voorbereid op het spelen in het A-orkest. Het repertoire van het orkest omvat muziek die de jeugd aanspreekt (pop-, film- en musicalmuziek), maar ook licht klassieke stukken. Zo maakt de jeugd kennis met alle soorten muziek.
Het B-orkest neemt deel aan verschillende concerten van Harmonie Wierden, zoals het voor- en najaarsconcert. Ook treden ze samen op met B-orkesten van andere verenigingen, wordt jaarlijks een concert gegeven op de laatste dag van de Wierdense Zomerfeesten. Bovendien wordt eens in de twee à drie jaar Meet the Music georganiseerd, een groots showconcert gevuld met populaire muziek. Het B-orkest speelt hiervoor samen met een combo en verschillende zangers en zangeressen. Tevens neemt het B-orkest geregeld deel aan een festival waar een vakkundige jury een oordeel over het orkest geeft.

Dirigent

JohannaHoekman

De dirigent van het B-orkest is Johanna Hoekman uit Almelo. Zij is sinds lange tijd werkzaam bij Harmonie Wierden. Naast het B-orkest is ze ook dwarsfluit docent en begeleidt ze leerlingen in opleiding.  

Repetitietijden

Verenigingsgebouw: Anjelierstraat 8a, Wierden
Zaterdag: 14.00 - 15.00 uur