B-slagwerkensemble

Het B-slagwerkensemble wordt gevormd door jeugdige slagwerkleerlingen van de vereniging. Wanneer de leerlingen enigszins slagwerkinstrumenten kunnen bespelen, worden ze in het B-slagwerkensemble opgenomen. Ook zijn er slagwerkers die naast in het B-slagwerkensemble ook al in het A-slagwerkensemble spelen.

Het repertoire van het B-slagwerkensemble bestaat uit de basis-straatmarsen van het A-slagwerkensemble, maar er worden ook werken speciaal voor jeugdslagwerk gespeeld. Het B-slagwerkensemble treedt zelfstandig bijvoorbeeld tijdens de WIEZO en ‘concert at sea’, maar ook samen met het A-slagwerkensemble op.

Het B-slagwerkensemble staat onder leiding van Marcel van Nieuwland.┬áHet B-slagwerkensemble repeteert iedere vrijdag van 16.10 uur tot 17.00 uur in verenigingsgebouw ‘In Harmonie’ in Wierden.

.