Majorettes

Het A-team

De majorettegroep van Harmonie Wierden bestaat uit ongeveer 25 meiden, die samen het showonderdeel van de vereniging vormen. De majorettes treden op bij concerten, marsoptredens en serenades. Hun shows worden opgevoerd op muziek van het A-orkest of het A-slagwerkensemble. Bij repetities, concoursen en festivals wordt gebruik gemaakt van digitale muziek. De majorettegroep bestaat uit een A-, B-, C- en D-team, maar treedt ook regelmatig in solo’s, duo’s of ensembles op.

Het D-team

De  meisjes treden op in speciale jurkjes en/of trainingspakken. Voor de show wordt gebruik gemaakt van diverse attributen, zoals batons en pompons. Bij showconcerten van onze vereniging wordt ook opgetreden in speciaal voor dat concert (vaak door de moeders) gemaakte kleding, passend bij het thema van de avond of de muziek waarop de show wordt uitgevoerd. Jaarlijks nemen de majorettes deel aan een of meerdere festivals of concoursen.

De majorettes trainen iedere woensdag in verenigingsgebouw In Harmonie in Wierden, onder leiding van Irene Schmoller-Zwier. Het D-team traint van 17.00 uur tot 18.00 uur, het C-team van 18.00 uur tot 19.00 uur, het B-team van 19.00 uur tot 20.00 uur en het A-team van 20.00 uur tot 21.30 uur. Iedere dinsdagavond, van 20.00 uur tot 22.00 uur, vindt er bovendien een speciale solistentraining plaats.