Majorette- en Twirlgroep

Deze groep van Harmonie Wierden bestaat uit ongeveer 10 meiden, die samen het showonderdeel van de vereniging vormen. De majorettes treden op bij concerten, marsoptredens en serenades. Hun shows worden opgevoerd op muziek van het A-orkest of het A-slagwerkensemble. Bij repetities, concoursen en festivals wordt gebruik gemaakt van digitale muziek. De majorettegroep treedt op als groep, maar treedt ook regelmatig in solo’s, duo’s of ensembles op.

De meisjes treden op in speciale jurkjes en/of trainingspakken. Voor de show wordt gebruik gemaakt van diverse attributen, zoals batons en pompons. Bij de showconcerten van onze vereniging wordt ook opgetreden in speciaal voor dat concert (vaak door de moeders) gemaakte kleding, passend bij het thema van de avond of de muziek waarop de show wordt uitgevoerd. Jaarlijks nemen de majorettes deel aan een of meerdere festivals of concoursen.

De majorettes trainen iedere dinsdag van 18.00 uur tot 19.45 uur in verenigingsgebouw In Harmonie in Wierden, onder leiding van Iris Arents.